Herfstwandeling 2017

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herfstwandeling 2017

15 oktober 2017-13:00 - 17:00

De weergoden waren ons goed gezind, Zondag 15 oktober stond de herfstwandeling op het programma, hoewel het door de warme temperaturen soms eerder leek op een zomerwandeling.
280 VBS-kinderen, ouders, familie en vrienden kwamen samen aan de kerk van Munte om op pad te gaan met Robin Hood en zijn vrienden. Alle kinderen kregen een buideltje met geld om, net zoals Robin Hood, uit te delen aan de arme bedelaars. Maar pas op voor Koning Jan en de sheriff! Zij willen maar al te graag het geld afpakken. Nadat iedereen plechtig trouw had gezworen aan Robin Hood kon de tocht beginnen.
De wandeling bracht ons doorheen het prachtige landschap van Munte, Moortsele en Bottelare. Al vlug werd de slapende Koning Jan ontdekt. Heel voorzichtig, om hem zeker niet wakker te maken, slopen de kinderen dichterbij om een kijkje te nemen. Wat verder kwamen we een arme bedelaar tegen. Koning Jan had al zijn geld afgepakt en het enige dat hij nog had was zijn accordeon. Zijn mooie muziek leverde hem heel wat centjes op van de gulle kinderen. Tot zo ver ging alles goed. Maar plots stond daar de boze sheriff, brullend op zoek naar Robin Hood! Gelukkig had Robin Hood zich verstopt achter de struiken, als dat maar goed genoeg is! Onze dappere VBS-kinderen probeerden de sheriff te misleiden door hem de andere kant op de sturen. Hopelijk zou het werken… Terwijl iedereen stond te genieten van de heerlijke tomatensoep (met balletjes!) van Marian, bleek dat Robin Hood toch niet had kunnen ontsnappen: de sheriff had hem gevangen! Maar dat was buiten onze stoere VBS-kinderen gerekend! Zij schoten Robin Hood massaal te hulp, en met succes: Robin Hood werd bevrijd! Hoera! Opgelucht werd de tocht verdergezet. Op het moment dat de jongste beentjes toch wel erg moe werden, stond daar plots een verrassing: een mooie huifkar om de jongste kinderen terug naar Munte te brengen. Met de huifkar of te voet, iedereen legde het laatste stukje vol goede moed af. Eenmaal terug in Munte werden we onthaald op een feest in Robin Hood stijl! Met de accordeonmuziek op de achtergrond konden we de benen wat laten rusten en genieten van een drankje en een echte King John Burger, die zeker gesmaakt werd. De kinderen konden nog een tochtje met de huifkar maken of de Robin Hood in zich naar boven halen door met hun zelfgemaakte pijl en boog te schieten. Ook de volksspelen en de speeltuin zorgden voor het nodige vermaak terwijl de ouders rustig napraatten. Moe maar voldaan keerde iedereen na een geweldige namiddag weer huiswaarts.
Bij deze willen wij graag het organiserend team bedanken. De wandeling was prachtig en de omkadering was top! Bedankt!

Gegevens

Datum:
15 oktober 2017
Tijd:
13:00 - 17:00