Sint op school

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sint op school

1 december 2017-08:30 - 15:00

December … de maand waar alle brave kinderen lang naar uitkijken. Snoep! Pakjes! Speculaas!

Ook onze school werd met een bezoekje van de Sint vereerd.

Alle kinderen werden op de speelplaats verzameld en keken onder het zingen van Sintliedjes uit naar zijn komst. Maar wat was dat?? De Sint kwam moederziel alleen de speelplaats op gestapt. Geen Zwarte Pieten te zien. En hij wist zelf ook niet waar ze waren. Liepen ze nog op het dak? Hadden ze zich verstopt in de klassen? Zaten ze op het toilet?

In de verte klonk een politiesirene. Vreemd. Nog vreemder werd het toen een politiewagen de speelplaats kwam opgereden. En helemaal te gek was het toen bleek dat in die wagen een boze agente en 4 beteuterde Pieten zaten. Piet Carolus, Piet Agrarius, Piet Technicus en Piet Sanitarius waren hun inkopen gaan doen in de speelgoedwinkel en dachten daar te kunnen betalen met chocolade munten… Sinterklaas was terecht een beetje boos om die domme streken van zijn Pieten. Gelukkig kwamen de Pieten er met een paar kwade blikken van de Sint vanaf.

Sinterklaas trok daarna naar de turnzaal om samen met enkele toekomstige vbs’ertjes naar het optreden van de kleuters te kijken. De kleuters waren allen zeer kleurrijk verkleed en gaven het beste van zichzelf. Er werd gedanst, geturnd, gezongen. De Pieten hadden duidelijk zin om mee te doen en Sinterklaas zag dat het goed was. Elke klas kreeg een zak vol pakjes om in de klas van te genieten.

Na de middag was het de beurt aan de kinderen van 1e tot en met 6e leerjaar. Er waren weer zeer hippe dansjes, toffe turnoefeningen en grappige fratsen bij en ook een zéér geslaagd optreden van het 4e leerjaar met cello, harp, xylofoon, trompet en djembe. De Sint was zichtbaar ontroerd. Elke klas kreeg een grote zak spelletjes en knutselmateriaal.

Aan het einde van de dag mocht Sinterklaas de kinderen nog een prettig weekeinde wensen en strooide hij aan de schoolpoort nog gul met koekjes en chocolade.

Het was een bijzonder fijne dag waar we met plezier zullen aan terugdenken.

Gegevens

Datum:
1 december 2017
Tijd:
08:30 - 15:00